Tarkastukset ja mittaukset

 Jotta auto saadaan kolarin jäljiltä takaisin ajokuntoon, on ensin kartoitettava vauriot ja mitattava ohjauskulmiin ja koriin tulleet vääristymät.

Teemme kolarikorjaamossamme kaikki tarvittavat tarkastukset ja mittaukset, olipa kyseessä sitten ohjauskulman muutos pyörään tulleen pienen töytäisyn vaikutuksesta tai koko korin tai alustan mittasuhteiden vääristyminen isomman kolarin vuoksi. Täsmällisesti toteutetun tarkastuksen ja mittauksen avulla pystymme korjaamaan ja oikaisemaan auton valmistajan antamiin mittoihin.

Ohjauskulmien tarkastus ja säätö

Ohjauskulmien mittauksessa käytämme uutta Hunter 3D-mittalaitetta, jolla vääristymät voidaan todeta nopeasti, helposti ja tarkasti. Mittalaitteen avulla ohjauskulma pystytään säätämään juuri kohdilleen.

Ohjauskulma on hyvä tarkastaa, mitata ja säätää oikeastaan aina, kun pyörään on kohdistunut isku. Jos kulmaa ei korjata kohdilleen, kuluvat renkaat epätasaisesti ja ajettavuus on huono.

Auton alustan ja korin mittaus

Yhtään isomman kolarin kohdalla auton kori menee yleensä sellaiseen kuntoon, että sen mittasuhteiden on jo silmämääräisestikin helppo todeta olevan vinksallaan. Korin ja alustan saaminen toimintakuntoon on kuitenkin todella tarkkaa työtä, josta ei pelkällä silmämääräisyydellä selvitä.

Käytössämme olevan elektronisen mittauslaitteen avulla korin ja alustan mitat saadaan todettua millimetrin tarkkuudella. Mittalaite kasataan auton rungon alle kiskoille. Kiskoilla kulkeva mittakärki kalibroidaan autonvalmistajan ilmoittamiin mittoihin ja näin kori saadaan oikaistua täsmälleen ohjeiden ja mittojen mukaan.

Luota laatuun ja kokemukseen

Käyttämämme mitta- ja oikaisulaitteet täyttävät kaikki uusien turvakorien ja suurlujuusterästen vaatimukset. Viimeisintä teknologiaa edustavat mittalaitteemme yhdistettynä vankkaan kokemukseemme kolarivaurioiden tarkastuksista ja mittauksista takaavat onnistuneen lopputuloksen. Meille suuritöisemmät alustan ja korin mittauksetkin ovat arkipäivää! Lisäksi meillä on kaikkien vakuutusyhtiöiden tarkastusoikeus.

 

Yhteystiedot

Kankitie 7
40320 Jyväskylä
030-6364150
siroauto@siroauto.fi